Copyright © 2019 DogGo. All Rights Reserved

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

O NAMA

Charles Doran, profesor međunarodnih odnosa

"Čovekova duša se može oceniti prema tome kako tretira svog psa"

Udruženje za dobrobit i zaštitu životinja DogGo

Udruženje DogGo nastalo je nekako spontano 26.05.2017. godine kad se grupa pojedinaca našla u (ne)prilici da spasi i zbrine jednu dostojanstvenu, ali poprilično nepredviDIVU kucu. Briga o njoj nas je „primorala“ da se grupa, do tada stranaca, konstantno viđa i bude u svakodnevnom kontaktu, te taj datum smatramo za datum kad je nastalo neformalno udruženje sačinjeno od pojedinaca koji su delili svoju ljubav i empatiju prema napuštenim i nezbrinutim životinjama. Na početku niko od nas nije ni zamišljao da će se volonterizam i hobi pretvoriti u nešto mnogo više, nešto što će najistrajnijim od nas postati način života.

Naziv DogGo potekao je iz knjige britanskog pisca Mark Mills-a koji je napisao delo pod imenom „Waiting For Doggo“ i koji nam je lično dao pravo na korišćenje imena Doggo u službi rada sa nezbrinutim i napuštenim životinjama.

Ova knjiga govori upravo o jednoj napuštenoj kuci koji usled iznenadnog odlaska njegove vlasnice postaje ničiji i o njemu brigu preuzima sad već bivši momak njegove vlasnice, kom je ona otišavši ostavila oproštajno pismo i svog psa, Doggo-a. S obzirom da on nikad nije ni želeo da ima psa, odluči da mu što pre nađe dom i tu ustvari počinje zaplet ove divne knjige koja govori o neplaniranoj ljubavi između čoveka i psa.

Iako poprilično različitih karaktera i životnih stilova, članovi udruženja su isti u jednom, a to je ljubav prema životinjama i aktivno delovanje u oblasti dobrobiti i zaštite životinja, a sa ciljem da svaka od njih dobije dom i mesto kom pripada.

Naše standardne aktivnosti su vezane za negu i brigu o životinjama kojima je ona neophodna/potrebna uz maksimalno iskorišćenje resursa koji su nam u tom momentu na raspolaganju. Ovo podrazumeva zbrinjavanje napuštenih životinja, pružanje veterinarske nege i traženju podobnog doma za njih poštujući pri tome načelo da njihov karakter i karakteristike odgovaraju očekivanju članova/vlasnika njihovih budućih domova..

Naša misija je da svaka životinja živi na dostojanstven način, u skladu sa svojim prirodnim potrebama u svom permanetnom domu.

Naša vizija je da pojedinačnim uzornim delovanjem, odnosno ličnim primerima aktivizma u oblasti dobrobiti i zaštite životinja napravimo svet boljim mestom kako za naše krznene i pernate drugare, tako i za nas (ljude) same.

 

To što se čovek odmetnuo od prirode, ne znači da je na pravom putu.

 

Ukoliko ti se sviđa naša priča, 

 

Dodji, vidi, pridruži se!